Waarom mediation bij scheiden?

Als je gaat scheiden moet je vele keuzes maken. Maar waaruit kun je kiezen? Met behulp van mediation bij scheiden ga je samen met jouw (ex)partner op zoek naar aanvaardbare regelingen. De mediator helpt jullie bij dit proces naar duidelijkheid.

Wat is scheiden?

Sad wife looking at her ring after fight with husbandScheiden, oftewel een (huwelijks)band verbreken, wijst op twee partijen die samen zijn en daarna apart verder gaan. Een belangrijk proces, die op vele verschillende manieren kan plaatsvinden.

Maar wanneer spreken we van scheiding? En hoe gaat dat precies in zijn werk? Van het aanvragen van een scheiding tot het afhandelen van een scheiding zijn er vele mogelijke stappen die doorlopen kunnen – en soms moeten – worden. Scheidingsmediator Drenthe helpt jou bij dit proces.

Mediation voorkomt de gang naar de rechter

Onder begeleiding van de mediator bespreek je jullie situatie en maak je afspraken, buiten de rechter om. De afgesproken regelingen passen daardoor beter bij jullie situatie en zijn dan vaak makkelijker te accepteren dan een opgelegde regeling.

Scheiden brengt veel onzekerheden en emoties met zich mee; jullie onderlinge communicatie is vaak lastig. In deze stressvolle periode moet je wel belangrijke beslissingen nemen over jouw toekomst en die van eventuele kinderen.

De mediator is neutraal, onpartijdig en belangeloos

Suffering girl from parents separation and constant fightsIn de meeste gevallen spelen, naast zakelijke en feitelijke aspecten, emoties een belangrijke rol. Hierdoor komt het vaak voor dat het onderlinge gesprek erg moeizaam verloopt of vrijwel niet meer mogelijk is.

Scheidingsmediator Drenthe begeleid het gesprek en maakt het gesprek tussen jullie weer mogelijk. De gesprekken zijn informeel en flexibel van aard, waarbij de mediator neutraal en onpartijdig is. Hij begeleidt jullie bij het onderhandelingsproces en denkt belangeloos mee in mogelijkheden.

Voordelen mediation bij scheiden

 • Je houdt de regelingen in eigen hand;
 • Je bepaalt je eigen toekomst;
 • Helpt jou te denken in mogelijkheden;
 • Is sneller dan een juridisch traject;
 • Je bent goedkoper uit dan met een gang naar de rechter;
 • De kosten van de mediator kunnen  jullie delen;
 • Je voorkomt veelal een harde strijd, waarbij kinderen de dupe kunnen worden.

Wil jij meer weten over de meerwaarde van mediation bij jouw scheiding?

Ik leg je dit graag uit in een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Met mediation kun je samen alleen verder..

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)