Waarom nazorg bij scheiden?

En dan ben je gescheiden! Elkaar niet meer willen zien is een hele normale reactie na een echtscheiding. Maar is dit reëel? Meestal kan dit niet of lukt dit niet; al helemaal niet als er kinderen bij betrokken zijn.

Mediation en goed overleg

Na verloop van tijd keert de ‘rust’ in jouw leven weer wat terug. Je hebt met behulp van mediation en in goed overleg afspraken gemaakt met jouw ex-partner. Jullie beiden wilden het tijdens de scheiding zo goed mogelijk zien te regelen, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. In de praktijk blijkt echter dat de gemaakte afspraken, welke zijn vastgelegd in het echtscheidingsconvenant of in het ouderschapsplan, niet altijd goed werken.

Afspraken werken niet of vallen anders uit

Het kan zijn dat je geen gehoor krijgt bij jouw ex-partner als je dit bespreekbaar wilt maken of dat een gesprek daarover überhaupt niet goed lukt. Het kan zijn dat de gevoelens nog teveel gekwetst zijn en dat daardoor de flexibiliteit minder wordt. De irritaties onderling beginnen weer toe te nemen.

Vaak zien we in dit soort situaties dat de ex-partners elkaar met het echtscheidingsconvenant en/of het ouderschapsplan ‘om de oren slaan’ om hun gelijk te krijgen. Ook worden de afspraken wel eens op verschillende wijze geïnterpreteerd. Vaak begrijpen de ex-partners elkaar niet voldoende en wordt dit uitgelegd als moedwillig dwarsliggen. Hoe langer zo’n situatie aanhoudt des te vervelender deze kan worden.

Nazorg van Scheidingsmediator Drenthe;
voor als het toch allemaal anders gaat.

Daarom nazorg van Scheidingsmediator Drenthe

Herkennen jullie deze situatie? Weet je niet wat er mogelijk is voordat het verder uit de hand gaat lopen? Kom opnieuw met elkaar in gesprek; als ex-partners of als ouders.

Scheidingsmediator Drenthe biedt nazorggesprekken aan. Het eerste gesprek wordt kosteloos aan klanten aangeboden na zes maanden tot een jaar. Ook indien de ouderrelatie en ex-partnerrelatie geen irritaties of frustraties opleveren. Dit traject is voor iedereen toegankelijk. Het maakt daarbij niet uit of je via Scheidingsmediator Drenthe bent gescheiden of via een andere bemiddelaar. Is je scheiding niet begeleid door Scheidingsmediator Drenthe maar wil je wel gebruik maken van deze service?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)