Op een respectvolle manier uit elkaar gaan

Scheiden is enorm ingrijpend. Soms veel meer dan je van tevoren kan bedenken. Vooral bij kinderen is het leed vaak groot. Zelfs jaren later nog. Een echtscheiding kan een kind blijven “achtervolgen”. Zowel zichtbaar, maar vaak ook onzichtbaar bij kinderen. Het is een emotionele periode waarbij het kind goed begeleidt moet worden. De belangrijkste steun moet toch van de ouders komen, hoe moeilijk dit soms ook is.

Scheiden met Kinderen - Scheidingsmediator Drenthe Groningen FrieslandBij een echtscheiding wordt de partnerrelatie verbroken. De ouderrelatie blijft echter altijd bestaan als ouders van jullie kinderen. Een kind kan zich half papa, half mama gaan voelen..maar ook half afgewezen bij elke ouder… Scheidingsmediator Drenthe kan jullie helpen om als ouders van jullie kind(eren) op een respectvolle manier uit elkaar te gaan en de ouderrelatie zoveel mogelijk te herstellen.

Kindercoach praktijk MeerWijs

Daarnaast werkt Scheidingsmediator Drenthe samen met Krista de Vries van MeerWijs kindercoaching in Assen. Krista is een gediplomeerd kindercoach en daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in echtscheidings- en verliessituaties en in oplossingsgericht werken.

Mediation bij scheiden met kinderen - Scheidingsmediator Drenthe Groningen FrieslandKindercoach praktijk MeerWijs helpt kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Dat uit zich vaak in een gedragsverandering. Hiermee geeft je kind een signaal af dat er iets aan de hand is en dat hij of zij hulp nodig heeft. Voor een kind kan het fijn zijn om met een onpartijdig iemand te gaan praten. Dan kan MeerWijs kindercoaching Assen een rol gaan spelen. Als kindercoach helpt Krista jullie kind(eren) om te gaan met de scheiding. De hulpvraag van het kind(eren) staat hierbij centraal.

“Ook al is je partnerrelatie voorbij, de ouderrelatie blijft altijd!”

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een kortdurende, positieve  vorm van begeleiding van een kind dat – om wat voor reden dan ook – niet lekker in zijn vel zit of niet zo weerbaar is. Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen en jongeren.

Wat is het doel van kindercoaching?

Het doel van coaching is het kind, door zelf te ontdekken, oefenen en ervaren, te leren weer controle te krijgen over de situatie waar hij het op dat moment moeilijk mee heeft. De begeleiding is oplossings- en toekomstgericht. Zodra dat doel bereikt wordt, zal hij daar in vergelijkbare maar ook in nieuwe situaties van kunnen profiteren. Voor meer informatie: http://www.meerwijs.com

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)