Werkwijze Scheidingsmediator Drenthe

Door mediation bij scheiding maak jij de best mogelijke afspraken met jouw (ex)partner. Mediation is alleen mogelijk indien jullie vrijwillig, maar niet vrijblijvend aan mediation willen meewerken.

De werkwijze van Scheidingsmediator Drenthe kent een duidelijk stappenplan:

Gratis en vrijblijvend intakegesprek: 
Tijdens dit intakegesprek licht Mark Grissen zijn werkwijze toe. Het gesprek is gratis en vrijblijvend, omdat Mark het belangrijk vindt dat jullie je op je gemak voelen en hem in vertrouwen kunnen nemen.

Gesprekken:
Jullie inbreng belangrijk, het mediationproces is gericht op jullie vragen en belangen. Mark zijn expertise is om in zijn rol als mediator het gesprek tussen jullie te begeleiden. Hij is daarbij neutraal, onpartijdig en belangeloos. De gesprekken zijn informeel en flexibel van aard. In deze gesprekken komen vaak goede en creatieve afspraken tot stand.

Oplossingen ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant:
De afspraken die jullie maken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Ze blijven dus jullie keuzes. Als betrokkene bepaal jij zelf hoe de afspraken eruit komen te zien en hoe haalbaar deze zullen zijn. Na elk gesprek ontvang je een update van het concept ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant. Je hebt alle tijd om na te denken of je het allemaal zo wilt.

Opstellen en ondertekenen definitief ouderschapsplan en convenant: 
Tijdens de afronding zal Mark het definitieve convenant en ouderschapsplan opstellen. Indien akkoord zullen jullie deze stukken tekenen.

Indienen bij de rechtbank en inschrijven bij de burgerlijke stand: 
Na ondertekening van het definitieve ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant zorgt Scheidingsmediator Drenthe ervoor dat het gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Je krijgt bericht als de rechtbank echtscheidingsbeschikking heeft afgegeven. De echtscheiding wordt nu ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Na de scheiding:
In de praktijk komt het wel eens voor dat na verloop van tijd een bepaalde afspraken anders uitpakken dan jullie hadden verwacht. Ook dan is het mogelijk om met behulp van mediation na scheiding met elkaar in gesprek te gaan. Samen kijken we naar jullie situatie en wensen en bekijken met jullie of er eventueel nadere afspraken moeten worden vastgelegd. Lees meer over deze unieke service van Scheidingsmediator Drenthe.

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)