Gratis scheiden, is dat echt mogelijk?

Ook bij Scheidingsmediator Drenthe is gratis scheiden mogelijk. Op dit moment zien we regelmatig prijs stunters met aanbiedingen van gratis scheiden. Het is echter een voorziening van de overheid die het mogelijk maakt om gratis te kunnen scheiden. Gratis scheiden wordt bij Scheidingsmediator Drenthe natuurlijk op eenzelfde vakkundige wijze begeleid als partijen die het normale tarief betalen voor hun scheiding.

Hoe gaat dat “gratis scheiden” nu eigenlijk?

Bij scheidingsmediator Drenthe is het eerste intake gesprek altijd al geheel gratis en vrijblijvend. In dit gesprek kijken we ook of jullie in aanmerking kunnen komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Regelmatig komen beiden of  1 van beide in aanmerking. Indien beiden voor een subsidie in aanmerking komen is gratis scheiden wellicht mogelijk. De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn relatief laag.
rvr logo

Indien jullie beiden in aanmerking komen voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand is het mogelijk om voor een zeer geringe eigen bijdrage jullie scheiding op een professionele en vakkundige manier van A tot Z te begeleiden.

De eigen bijdragen in 2016 voor mediation zijn slechts € 53,00 of € 105,00 per persoon.

Uiteraard verzorgt Scheidingsmediator Drenthe de gehele aanvraag en afhandeling voor de gesubsidieerde rechtsbijstand.

Deze eigen bijdrage ligt ook een heel stuk lager dan de eigen bijdrage die je betaald indien je via een advocaat je scheiding regelt. De eigen bijdrage bij een scheiding via een advocaat bedraagt minimaal € 340,00 tot € 849,00 per persoon.

Indien de subsidie door de Raad van Rechtsbijstand wordt verleend dan geldt er tevens een korting op het griffierecht(de kosten van de rechtbank). Deze kosten bedragen dan slechts € 39,50 per persoon in plaats van het standaardtarief van € 144,00 per persoon.

Een gehele scheiding kost jullie dus minimaal 2 x € 53,00 eigen bijdrage en 2 x € 39,50 griffiegeld, totaal € 185,00 gezamenlijk, dit is dan per persoon € 92,50.

Maar hoe kun je dan gratis scheiden?

Het is mogelijk dat de gemeente middels de bijzondere bijstand ook nog de eigen bijdrages aan jullie vergoed. Of je hiervoor in aanmerking komt kun je navragen bij de gemeente. In dat geval kun je dus gratis scheiden.

Bel of mail me gemark_grissen_scheidingsmediator_drentherust voor meer informatie over gratis scheiden of een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Mark Grissen
M: 06 – 271 666 54